Arhiva starih brojeva i izdanja

Često postavljana pitanja

Što je Arhiva Večernjeg lista?
Arhiva Večernjeg lista je digitalno izdanje tiskanih novina u .jpg formatu. Arhiva sadrži tiskana izdanja unutar 60 godina izlaženja Večernjeg lista.

Koje vrste Večernji list ARHIVA korisnika postoje i koje su njihove pogodnosti?

  1. Basic pristup – neograničeno pretraživanje arhive po pojmu i datumu izdanja u trajanju od 7 dana
  2. Extended pristup – neograničeno pretraživanje arhive po pojmu i datumu izdanja u trajanju od godine dana

Kako postati korisnik Večernji list PREMIUMA?
Korisnikom ARHIVE postajete onog trena kada odlučite koja vam vrsta pristupa najviše odgovora, je li to pristup na tjedan dana ili godišnji pristup, sami odabirete klikom na stranicu s ponudama https://arhiva.vecernji.hr/Pretplata. Kako se radi o isključivo digitalnoj pretplati, pristup dobivate onog trena kada je terećena vaša kartica na iznos, s obzirom na pristup koji ste odabrali

Zašto ne mogu pronaći novine za određen datum?
Iako Večernji list izlazi svakodnevno, na određene datume kao što su praznici ili blagdani, Večernji list je izašao u sklopu dvobroja ili trobroja te za te datume ne postoji datum izdavanja. Takoder, Arhiva večernjeg lista nije potpuna i za određene datume nemamo digitalizirano izdanje novina.

Putem pretrage ne mogu pronaći točan članak iako sam siguran da on postoji u novinama.
Prilikom digitalizacije Arhive Večernjeg lista, tiskane novine smo skenirali u digitalne slike. Zatim smo optičkim prepoznavenjem slova slike pretvorili u tekst. Prilikom te pretvorbe, određene slova nisu prepoznati kao tekst. Pokušajte potražiti članak putem datuma ili upisivanjem drugoga pojma

Mogu li kupiti više Večernji list ARHIVA pristupa odjednom?
Ukoliko želite kupiti više pristupa ARHIVI odjednom molimo da nam se obratite putem e-maila na arhiva@vecernji.net.

Poslovni sam korisnik. Kako mogu kupiti više Večernji list ARHIVA pristupa odjednom?
Ako ste poslovni korisnik i želite kupiti više pristupa odjednom, molim Vas da se javite na e-mail adresu arhiva@vecernji.net ili ako ste naš klijent, obratite se svom kontaktu u Odjelu prodaje Večernjeg lista.

Nemam više pristup ARHIVI, što se dogodilo?
Moguće je da niste prijavljeni ili da nemate dovoljno sredstava na kartici pa naplata nije prošla. Status svog pristupa možete provjeriti na svojem profilu.

Gdje mogu vidjeti cijene Večernji list ARHIVA pretplate?
Cijena ovisi o vrsti odabranog paketa (npr. tjedni pristup, godišnji pristup), a istu možete provjeriti na stranici https://arhiva.vecernji.hr/Pretplata.

Što je zlouporaba računa?
Zlouporaba računa definirana je Uvjetima korištenja privatnosti i Večernji zadržava pravo suspendirati/ukloniti račune koji krše navedene Uvjete.

Kako mogu platiti?
Platiti možete bilo kojom bankovnom/kreditnom karticom na poveznici https://arhiva.vecernji.hr/Prijava ili prilikom otvaranja ARHIVE. Ako želite kupiti više Večernji list ARHIVA članstva odjednom, odnosno pokloniti ih nekome, molimo da se javite na arhiva@vecernji.net.

Koje vrste kartica prihvaćate?
Prihvaćene kartice su VISA, Maestro i MasterCard.

Koliko je sigurno plaćanje preko interneta?
Sigurno je! Prilikom kartičnog plaćanja Večernji list koristi PBZ sustav sa najvišim standardima sigurnosti te osim tog sustava sigurnosti, vaša kartična kuća/banka imaju još dodatne provjere sigurnosti. Cijeli proces plaćanja odvija se u HTTPS standardu koji kroz enkripciju podataka osigurava potpunu sigurnost.

Mogu li pristupiti Večernji list ARHIVI sa više uređaja?
Pristup je moguće imati na do 2 uređaja. Večernji list po Općim uvjetima korištenja Večernji list ARHIVA usluge zadržava pravo suspendirati svaki račun, odnosno raskinuti ugovor za svaku utvrđenu zlouporabu računa.

Odbijena mi je kartica. Zašto je odbijena i kome se mogu javiti?
U slučaju da imate sredstva na računu, a plaćanje ne prolazi, molimo vas da se javite svojoj kartičnoj kući odnosno banci. Ako vaša kartična kuća/banka ne utvrde nikakav problem s karticom, molimo vas da nam se javite na arhiva@vecernji.net.

Gdje mogu vidjeti koliko još traje pristup?
Stanje svog pristupa možete provjeriti na svojem profilu koji se nalazi na …

Kako mogu promijeniti vrstu pristupa (npr. iz tjedne pretplate u godišnju)?
Ukoliko se želite prebaciti na vremenski dulji pristup, provjerite na svom profilu do kada vam traje pristup. Po isteku tog pristupa možete kupiti novi…

Želim povrat novca. Kome se javiti?
Ako smatrate da vaš prigovor ima osnovu, molimo vas da se javite na arhiva@vecernji.net te naslov maila nazovete "Prigovor Večernji list ARHIVA".

Kako mogu promijeniti karticu za plaćanje?
Odabranu karticu za plaćanje možete promijeniti na svojem profilu.

Kada ću dobiti račun?
Fiskalizirani račun ćete dobiti na svoj e-mail najkasnije kroz sat vremena od uspješne kupnje. U slučaju da ga ne dobijete, molimo vas da se javite na arhiva@vecernji.net

Za koji period je dostupna Arhiva Večernjeg lista?
Arhiva Večernjeg lista je dostupna za period do 2011. godine

Ostala pitanja
Za sva ostala pitanja molimo vas da se javite na adresu arhiva@vecernji.net.